Administratie

Het doen van de administratie is niet waarom u ondernemer bent geworden.

Dit is wél waarom wij ondernemer zijn geworden...

Misschien herken je het beeld: Je hebt als ZZP’er de hele week hard gewerkt en dan moet in de avonduren of in het weekend nog jouw administratie doen.
Veelal schiet deze er dan bij in en stapelen de losse bonnen en facturen zich snel op.
Een goede ZZP-administratie kan echter veel ellende voorkomen!

Je houdt bijvoorbeeld overzicht en grip op de inkomsten en uitgaven en je kunt tijdig de BTW aangifte doen en loopt geen risico op boetes.

Wij kunnen jou hierbij helpen.

In overleg verzorgen wij (een deel van) de administratie, de aangifte omzetbelasting én de aangifte inkomstenbelasting.
Afhankelijk van de branche waarin je werkt lever je de administratie per maand of per kwartaal aan.
Elk kwartaal ontvang je een tussentijds financieel overzicht waardoor je ook door het jaar heen inzicht heeft in de financiën van jouw bedrijf.

Administratie

Een goede administratie, waarom eigenlijk?

Het voeren van een goede administratie is de basis voor jouw onderneming. De informatie die je nodig hebt voor jouw bedrijfsvoering wordt er immers grotendeels aan ontleend.
De hoogte en de ontwikkeling van de omzet, marge, kosten en het bedrijfsresultaat hangen er mee samen. Ook beslissingen worden vaak pas genomen na een grondige analyse van de interne cijfers.

Daarnaast heb je als ondernemer ook te maken met andere belanghebbenden zoals banken en niet te vergeten de belastingdienst.
Jouw administratie dient als basis voor de aangiften omzetbelasting, loonbelasting en belastingen naar winst zoals inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting.

Kortom, tal van zaken waaruit blijkt dat je een deugdelijke financiële administratie moet voeren en hoe belangrijk deze eigenlijk is,.. Wij snappen alleen goed dat dit niet uw prioriteit heeft. Niet op de laatste plaats omdat dit niet is waar jouw hart ligt: Het uitoefenen van jouw beroep, als zelfstandige.

Wij helpen je met het inrichten van de administratie, de keuze van de administratieve software en, indien gewenst, kun je een (deel van) jouw administratie aan ons uitbesteden, zodat je je kunt richten op zaken waar jij goed in bent!


Hulp nodig bij de administratie of een andere vraag?

Neem gerust contact met ons op!